Întâlnire la Strasbourg între deputatul Andi Cristea și Secretarul General al Consiliului Europei, Alain Berset

Deputatul Andi Cristea a avut astăzi o întâlnire de lucru cu noul Secretar General al Consiliului Europei, Alain Berset, fost președinte al Elveției. În cadrul discuțiilor, Cristea i-a prezentat oficialului activitățile sale în calitate de Raportor General pentru știință și tehnologie al Consiliului Europei, punând accent pe importanța colaborării în fața provocărilor aduse de noile tehnologii.

„Am avut ocazia să îi prezint domnului Berset principalele mele activități în calitate de Raportor General pentru știință și tehnologie al Consiliului Europei, subliniind importanța colaborării noastre pentru a face față provocărilor aduse de noile tehnologii,” a scris buzoianul pe pagina sa de Facebook.  

Un punct central al discuției a fost raportul întocmit de Andi Cristea, care analizează riscurile și oportunitățile tehnologiei Metaverse, un domeniu emergent ce necesită reglementări echilibrate și o dezvoltare sustenabilă.

 Întâlnirea a fost considerată productivă, marcând un pas important în cooperarea europeană privind reglementarea tehnologiilor de ultimă generație.

„A fost o întâlnire productivă care va sprijini eforturile noastre comune în reglementarea și dezvoltarea durabilă a tehnologiilor viitorului,” a continuat deputatul Andi Cristea în postarea sa.