Handbal: E cea mai slabă clasare a echipei de handbal fete din Buzău, locul 12 din 14

E cea mai slabă clasare a echipei de handbal fete din Buzău de la revenirea în prima ligă, scrie buzoienii.ro

Toate transferurile au fost ratate! Nicio jucătoare adusă nu e de primele șase. An de an, de la moartea lui Romeo Ilie (singurul cu ochi la jucătoare), lotul se slăbește

Gloria le mai poate învinge în acest campionat doar pe nou-promovatele Slatina și Iași.

În rest, toate echipele vor câștiga cu Gloria. Motivul, simplu: au jucătoare mai bune.

Gloria merge la Baia Mare, care are până acum cinci victorii din cinci. La începutul lunii noiembrie, Gloria Buzău joacă împotriva echipei din Vâlcea, iar apoi are derby la Brăila.

Francezul Pablo Morel a venit de la Brest, echipă cu care a terminat pe locul secund în Franța, sezonul trecut. După cinci etape, Buzăul are patru înfrângeri și o singură victorie în Liga Națională.

Pablo Morel (41 de ani) a semnat cu Gloria Buzău încă din iarna trecută și a venit la echipă odată cu începerea pregătirii pentru sezonul 2024-2025.

Sezonul trecut, cu el pe bancă, Brest a învins-o pe CSM București în ambele partide jucate de cele două echipe în Liga Campionilor. 

Cel mai mare salariu din campionat, dar și cea mai mare dezamăgire

Pablo Morel a venit la Buzău ademenit de un salariu uriaș, 12.000 de euro lunar, doar pentru el. Francezul i-a adus în România și pe antrenorul secund Clément Petit și antrenorul cu portarii, Jean-Étienne Mattiuzzo. Cei doi primesc câte 6.000 de euro lunar.

Reacția oficialului SCM Gloria Buzău, Costin Stanciu

Director SCM Gloria Buzău de mai bine de un an, Costin Stanciu a oferit o reacție în privința sumelor pe care francezii de la Buzău le primesc.

Oficialul clubului susține că niciunul dintre membrii staff-ului tehnic nu încasează mai mult de 6000 de euro. 

”Eu sunt director aici de un an și jumătate și vă spun că nu am semnat niciodată un asemenea salariu, nimeni din cadrul clubului, indiferent de sportul pe care-l practică, nu are un salariu de peste 10 mii de euro.

Mai mult, de anul trecut de când avem această lege nouă care ne limitează salariul din bani publici la maxim două indemnizații ale președintelui Consiliului Județean, nimeni din cadrul clubului nu depășește 6000 de euro.

Chiar dacă a refuzat să ofere sumele exacte ale salariilor celor patru antrenori, Costin Stanciu susține că staff-ul lui Pablo Morel, împreună cu el, încasează 17.800 de euro, relateaza sport.ro