ȚINUTUL BUZĂULUI: O BIJUTERIE TURISTICĂ ÎN PLINĂ ASCENSIUNE

Județul Buzău se afirmă tot mai mult ca o destinație turistică în România, oferindu-le vizitatorilor atracții naturale și culturale deosebite, unele unice la nivel mondial. Geoparcul „Ținutul Buzăului”, inclus în prestigioasa Rețea Globală a Geoparcurilor UNESCO, a înregistrat peste 150.000 de turiști în anul 2023. Această creștere semnificativă se datorează investițiilor constante în infrastructura rutieră și eforturilor susținute de promovare turistică făcute de Consiliul Județean Buzău.

Partidul Social Democrat a sprijinit activ dezvoltarea turistică a județului prin lansarea unor noi proiecte și prin crearea Organizațiilor de Management al Destinațiilor (OMD-uri). Recent, a fost lansat și programul național de promovare turistică „România Atractivă”.

Despre evoluția turistică a județului a scris și candidatul PSD pentru funcția de președinte al CJ Buzău, Lucian Romașcanu, pe pagina sa de Facebook:
„Județul Buzău este o adevărată comoară turistică a României, cu numeroase atracții naturale și culturale, unele chiar unice în lume. Geoparcul Ținutul Buzăului, inclus în Rețeaua Globală a Geoparcurilor UNESCO, a atras peste 150.000 de turiști în 2023.
Datorită investițiilor în infrastructura rutieră și eforturilor de promovare, turismul continuă să se dezvolte. În urmă cu o săptămână a fost lansat cel mai amplu program de promovare turistică la nivel național – România Atractivă, iar Ținutului Buzăului e parte din acesta, fiind integrat în Ruta gastronomiei tradiționale românești.”

El a menționat și faptul că va susține și mai mult turismul în viitorul său mandat:

„În mandatul meu de președinte al Consiliului Județean Buzău modernizarea infrastructurii Ținutului și sprijinul constant pentru dezvoltarea turismului vor fi in fruntea listei de priorități.”

Comandat de: Partidul Social Democrat Buzău
Realizat de: Pesege Media Sr SRL
Codul atribuit de AEP: 21240002