Ministrul Florin Spătaru: „Buzăul este un pol industrial important pentru economia românească”

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a făcut vineri, 10 februarie, o vizită la câteva fabrici din Buzău, pentru a vedea cum pot ajuta autoritățile mediul de afaceri buzoian.

Alături de ministrul Economiei a fost și ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, totodată președinte al organizației județene a Partidului Social Democrat, primarul Buzăului, Constantin Toma, primarul Râmnicului, Sorin Cîrjan, președintele Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu și vicepreședintele Adrian Petre, subprefecții Constantin Cristea și Gabriel Ilie, responsabili din Ministerul Economiei, precum și parlamentarii social-democrați Romeo Lungu și Laurențiu Țepeluș, scrie opiniabuzau.ro.

„Unul dintre reprezentanţii unei companii din Buzău vorbea de reducerea taxării muncii, iar PSD a venit cu o propunere în acest sens, care urmează să fie prezentată în coaliţie, şi, sperăm noi, adoptată, pentru că mediul de afaceri are nevoie de sprijin în acest moment. Am avut creşteri masive la energie şi la gaz, am făcut plafonarea începând cu 2023, dar, în continuare, trebuie să ajutăm mediul de afaceri să îşi păstreze competitivitatea, să păstrăm locurile de muncă, să facem investiţii şi să asigurăm cadrul necesar pentru creşterea economică”, a spus ministrul Economiei, Florin Spătaru.

 

La rândul său, liderul PSD Buzău, Lucian Romaşcanu, a afirmat că munca este mult prea taxată în România: „Un reprezentant al mediului de afaceri a solicitat o măsură anunţată deja de PSD, şi anume reducerea taxării muncii. Este o propunere ce vine din mediul de afaceri şi colegii noştri de coaliţie ar fi trebuit să îmbrăţişeze această chestiune. Sper ca tipul acesta de semnale vor face ca decizia în coaliţie să fie luată în această direcţie, munca este mult prea taxată, iar resursele pentru reducerea taxării muncii trebuie să vină din acea taxă de solidaritate pe care o promovăm, iar ceea ce facem şi ce ne dorim să implementăm este în linie cu ceea ce mediul de afaceri îşi doreşte”, a spus Romaşcanu.

Autoritățile au vizitat fabricile Green Group, Yazaki România și Sara SRL, trei jucători importanți… citește articolul integral pe opiniabuzau.ro.