Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu de ziua lecturii: „Orice zi este potrivită pentru a citi, poate astăzi, mai mult ca oricând”

Astăzi, 15 februarie, celebrăm Ziua Națională a Lecturii, o zi în care românii sunt încurajați să citească. A fost ocazia perfectă pentru ministrul Culturii, Lucian Romașcanu să atragă din nou atenția cu privire la importanța lecturii:

„O societate solidă este caracterizată și prin faptul că tinerii și copiii au deprinderea lecturii, o componentă esențială a procesului de educare și învățare. Însă extrem de important este să nu uităm că deschidem cartea pentru a învăța și că o închidem pentru a pune în practică bogățiile pe care ni le-a transmis.
Fiecare are propriile preferințe, dar cred că cea mai frumoasă dintre lecturi rămâne cea care își lasă amprenta în evoluția noastră.
Orice zi este potrivită pentru a citi, poate astăzi, mai mult ca oricând”, a transmis Ministrul Culturii pe pagina de Facebook a ministerului.

Ziua Națională a Lecturii a fost instituită pentru data de 15 februarie începând cu anul 2022 și reprezintă un prilej perfect pentru ca bibliotecile, asociațiile culturale și instituțiile publice cu responsabilități în domeniile educației și culturii să desfășoare diverse activități pentru a încuraja lectura.