Andi Cristea la conducerea comisiei pentru Aderarea României la OCDE

Săptămâna aceasta deputatul Andi Cristea a condus lucrările Comisiei Speciale pentru aderarea României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică. În cadrul întâlnirii s-a discutat despre evaluările comitetelor tehnice privind procesul de aderare a României la OCDE, pașii procesului și despre viitoarele misiuni de monitorizare.

Pe pagina sa de Facebook, deputatul buzoian a scris cu entuziasm: „Am fost bucuros să avem un schimb constructiv de opinii cu coordonatorul național pentru procesul de aderare, Secretarul de stat din MAE, Luca Niculescu.”

Aderarea la OCDE reprezintă un obiectiv de țară pentru România, după aderarea la NATO și Uniunea Europeană. Această demers reflectă angajamentul continuu al României de a se alinia la standardele internaționale și de a se integra în comunitatea țărilor dezvoltate.

Deputatul Andi Cristea a subliniat și importanța Comisiei Speciale, afirmând: „Am trecut în revistă evaluările comitetelor tehnice și am discutat despre pașii următori în procesul de aderare și despre viitoarele misiuni de monitorizare. Vreau să subliniez că această Comisie Specială nu este doar un instrument pentru adoptarea rapidă a legislației necesare aderării. Ea este și un forum valoros de dezbatere și gândire critică.”

Aceste eforturi susținute și dialogul constructiv cu partenerii internaționali indică faptul că România este hotărâtă să devină un membru activ și respectat al OCDE, contribuind la dezvoltarea economică și socială durabilă a țării și la consolidarea poziției sale pe plan global.