Nu mai constituie un secret pentru nimeni importanța colectării selective în rândul populației. În acest context, Primăria Municipiului Buzău și-a propus să atingă un procent de 60% colectare selectivă. Deși pentru moment este destul de greu să se ajungă la o rată atât de avansată a colectării selective, reprezentanții primăriei fac tot posibilul pentru a-i informa cât mai bine pe buzoieni cu privire la importanța acestui proces.
Cel mai recent exemplu este cel al viceprimarului Ionuț Apostu care le-a prezentat buzoienilor câteva trucuri pentru o colectare selectivă mai ușoară. Iată ce a scris acesta în ultima postare de pe Facebook:
„Una dintre cele mai mari probleme cu care ne confruntăm în privința salubrizării este colectarea selectivă deficitară la blocurile din municipiu. Ținta pe care trebuie să o atingem este un procent de 60% colectare selectivă. Este greu de realizat, dar fiecare trebuie să facem un efort minim pentru atingerea acestui obiectiv.
Astăzi vreau să vă propun câteva soluții practice: cum se poate face colectarea selectivă folosind recipiente specifice ce pot fi amplasate în fiecare apartament! Sunt costuri minime pentru fiecare familie, nu ocupă mult spațiu și asigură colectarea selectivă pentru două sau trei fracții de deșeuri!
Hai să facem Buzăul mai curat!”
Colectarea selectivă a deșeurilor a devenit obligatorie începând cu 1 iulie 2019. Potrivit legii, containerele obișnuite, în care oamenii îşi aruncau gunoiul, au fost înlocuite cu pubele speciale pentru fiecare categorie de deșeu în parte: resturi menajere, hârtie, sticlă şi plastic.