Acțiune pentru sănătate la Rușețu

Sâmbătă, 20 aprilie 2024, la Rușețu, a debutat campania „Sănătate pentru Buzău: Acțiune pentru Sănătate. Rezultate pentru Buzoieni”, inițiată de Consiliul Județean Buzău prin vicepreședintele Robert Adrian Petre și Asociația suport pentru copii, tineret și grupuri/femei defavorizate (ACTIV). Această campanie reprezintă un angajament ferm al autorităților locale și al organizațiilor neguvernamentale pentru asigurarea unui acces adecvat la serviciile medicale de calitate în zonele rurale ale județului Buzău.

Cu sprijinul primăriilor locale și al unei echipe dedicate de medici și specialiști, campania își propune să ofere suport medical și educațional pentru a îmbunătăți starea de sănătate a comunităților rurale defavorizate. Partenerii campaniei, printre care se numără dr. Ștefania Manolescu, dr. Leu-Vezeteu Roxana, dr. Bîrcă Nicoleta, dr. Septar Nicoleta și dr. Sava Alexandra, alături de farmacistul coordonator Oana Gheorghiu și Centrul Medical Ovidius, au contribuit la organizarea unei caravane medicale care a oferit consultații, analize și sfaturi medicale esențiale pentru peste 150 de cetățeni din Rușețu și din zonele învecinate.

La eveniment a participat și senatorul Lucian Romașcanu, candidatul PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Buzău. Acesta a discutat cu cadrele medicale despre necesitățile sistemului de sănătate din Buzău și soluțiile propuse de aceștia și a încurajat pacienții să adopte o abordare preventivă în ceea ce privește propria sănătate.

Localitățile incluse în această inițiativă sunt Rușețu, Bălăceanu, Năeni, Săhăteni, Breaza, Pârscov, Cozieni, Bozioru, Râmnicu Sărat, Gherăseni, Brăești, Vintilă Vodă și Balta Albă.

„Accesul buzoienilor din mediul rural la serviciile de sănătate este esențial și facem tot ce este necesar pentru a-l asigura. Astăzi, împreună cu domnul președinte PSD Buzău, Lucian Romașcanu, domnul deputat Laurențiu Țepeluș, domnul Claudiu Damian, managerul Spitalului Județean de Urgență Buzău, domnul primar al comunei Rușețu Florin Snae și candidatul PSD la Primăria Rușețu, domnul Marius Samoilă, am inaugurat prima caravană medicală din județul nostru, dedicată exclusiv mediului rural. Cu toții ne dorim ca acest demers să devină parte integrantă din bunele practici medicale oferite buzoienilor și avem toată încrederea că el va contribui la creșterea accesului la sănătate și educația medicală atât de necesare”,  a declarat Adrian Robert Petre, vicepreședintele Consiliului Județean Buzău, co-inițiator al proiectului.

Pentru mulți locuitori din zonele rurale, accesul la servicii medicale sau teste de diagnostic este limitat. Astfel de campanii contribuie la depistarea precoce a unor boli și contribuie la îmbunătățirea stării de sănătate a comunităților defavorizate din județul Buzău.