AMPLĂ ACȚIUNE DE PLANTARE DE PUIEȚI ÎN PĂDUREA FRASINU

Senator Liliana Sbirnea, Deputat Lungu Romeo Vicepresedinte Consiliu Judetean Buzau Petre Adrian Robert

Zeci de voluntari mobilizați de organizația județeană PSD Buzău au participat astăzi la o acțiune de plantare de puieți în pădurea Frasinu. La eveniment au participat și mai mulți lideri ai partidului, precum parlamentarii Liliana Sbîrnea, Romeo Lungu, Laurențiu Țepeluș și vicepreședintele Consiliului Județean Buzău, Adrian Petre.

În pădurea Frasinu voluntarii au ajutat la refacerea unei plantații de stejar și frasin, acolo unde din cauza secetei nu toți puieții plantați anterior au și prins rădăcini. Activitatea de plantare a fost realizată cu sprijinul Ocolului Silvic Buzău.

Având în vedere impactul schimbărilor climatice, importanța menținerii unui mediu curat și necesitatea de a diminua nivelul valorilor de dioxid de carbon, social-democrații îi încurajează pe buzoienii să participe cât mai des la astfel de activități de plantări de arbori.

Acțiunea de astăzi face parte dintr-o campanie națională a PSD prin care se intenționează plantarea a 500.000 de puieți forestieri și pomi fructiferi, atât în fondul forestier național din proprietatea statului cât și pe alte terenuri identificate de specialiști.

Deputat Lungu Romeo Daniel, Vicepresedinte CJ Buzau Petre Adrian Robert, Consilier judetean Dragomir Ionut