Angajatul NELIPSIT de pe șantierul din Piața Daciei

La începutul lunii aprilie a acestui an, zona centrală a municipiului Buzău a devenit un vast șantier. Piața Daciei și străzile adiacente vor compune noul centru modern al municipiului, investiția din bani europeni ridicându-se la șase milioane de euro. Lucrările sunt în grafic, deși sunt și evenimente care încetinesc ritmul, motiv pentru care un anumit angajat este nelipsit de pe șantier. citeste stirea integral reporterbuzoian.ro

Motivul îl reprezintă faptul că excavațiile din zona platoului – considerat nucleul istoric al așezării numite Buzău – au scos la iveală fundațiile unor clădiri din perioada interbelică, distruse de către comuniști atunci când au construit blocuri de locuințe. În acea perioadă, a tăcerii, nimeni nu a vorbit despre respectivele descoperiri. Astăzi însă, pentru a nu distruge accidental eventualele descoperiri cu însemnătate istorică și culturală, lucrările sunt supravegheate și de către un specialist din cadrul Muzeului Județean.

  • Muzeograful, nelipsit de pe șantier.

În cazul în care s-ar descoperi vestigii sub Piața Daciei, muzeograful de pe teren ar anunța imediat atât constructorul, cât și Primăria Buzău, pentru a lua măsurile necesare conservării acestora, însă până acum nu a fost cazul.