Autoritățile buzoiene așteaptă un noul val de refugiați

Aproape jumătate din ucrainenii veniți la Buzău în această săptămână au ales să plece spre Ungaria, însă autoritățile se așteaptă la un nou val de refugiați, scrie buzaumedia.ro.

Deja, peste 120 dintre ucrainenii cazați în județul Buzău au plecat aseară spre Gara Brașov, pentru a ajunge la Budapesta și de acolo, foarte probabil, în Occident. Ceilalți refugiați sunt în continuare găzduiți în municipiul Buzău și în Sărata Monteoru. În curând acestora li se va alătura un nou grup de refugiați, aproape 200, care, de asemenea, ar urma să fie cazați în județul Buzău.

Potrivit autorităților buzoiene, mulți dintre ucraineni ajunși în județ vor fi cazați în tabăra de la Poiana Pinului, acolo unde se va amenaja un hub de primire a refugiaților. De asemenea, unii dintre ucrainenii primiți deja în Buzău au decis să rămână în județ și, mai mult, sunt interesați să-și găsească un loc de muncă.

Toate cheltuielile inclusiv cele de cazare, mâncare și de transport al refugiaților sunt suportate de către autoritățile buzoiene.