Bacalaureatul de toamnă, ratat deja de 50 de elevi din Buzău

Un număr de 781 de tineri din Buzău au intrat în febra examenelor. Potrivit IȘJ Buzău, la prima probă a Bacalaureatul de toamnă au fost așteptați aproape 400 de candidați, dintre care 341 de la profil real și 38 de la profil umanist, scrie stiridebuzau.ro

Miercuri, a început a doua sesiune a examenului de Bacalaureat. În premieră la nivel național, toate lucrările vor fi evaluate în sistem digitalizat.

De la prima probă scrisă a Bacalaureatului de toamnă, cea la Limba și Literatura Română, au absentat zeci de candidați din județul Buzău.

Elevii care nu au promovat examenul de Bacalaureat în prima sesiune au acum o a doua șansă. Absolvenții de liceu au susținut miercuri prima probă scrisă, cea la Limba și Literatura Română.

În județul Buzău, Bac-ul de toamnă se susține într-un un singur centru de examinare, la Liceul Teoretic „Alexandru Marghiloman” din municipiul reședință de județ.

La primul subiect, candidații au primit un fragment din „Însemnările mele” de Maria Banuș, iar pe baza acestuia au avut de răspuns la mai multe întrebări.

La subiectul doi, candidații au primit o poezie de Tudor Arghezi și, pornind de la ea, au avut de scris despre relația dintre ideea poetică și mijloacele artistice.

Citeste articolul integral aici stiridebuzau.ro