Buzău Fest și Zilele Chișinăului, două festivaluri într-unul

Printre subiectele abordate marți de primarul Chișinăului, Ion Ceban, și președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, s-a numă­rat și organizarea festiva­lului „Zilele Chișinăului”, care s-a bucurat de mare succes anul trecut. Pentru că prima ediție a fost primi­tă cu interes de buzoieni, Petre Emanoil Neagu s-a gândit să facă anumite modificări în ceea ce pri­vește desfășura­rea de anul acesta, astfel încât, festivalul să fie mai amplu și mai spectaculos.

Atenția va fi orientată spre schimbul de cultură

Anul acesta, festivalul „Zilele Chișinăului” se va uni cu Buzău Fest, pentru a crea o atmosferă de sărbătoare pe parcursul a trei-patru zile, în care se vor cinsti arta și cultura locală, dar și cea națională, aparținând celor două țări vecine. citește mai mult Opiniabuzau

Geoparcul „Ținutul Buzăului”, în circuitul festivalurilor

Un alt motiv de bucurie pentru buzoieni este faptul că „Ținutul Buzăului” este la un pas de a primi titlul de Geoparc UNESCO  și, astfel, va deveni al doilea la nivel național cu o asemenea titulatură, după Țara Hațegului. Acesta a mai declarat că a primit deja răspunsul de confirmare, dar abia în luna aprilie se va face anunțul oficial,  acesta fiind doar o formalitate.

Petre Emanoil Neagu a declarat că și-ar dori să includă și acest moment istoric în seria festivalurilor din vară și să celebreze reușita glorioasă pentru județul Buzău. A ținut să precizeze, însă, că noua ti­tulatură va necesita multă muncă pentru a o păstra, iar ce e mai greu abia de-acum urmează. „Aș vrea în perioada aceea, pentru că aș vrea să marcăm un lucru senzațional, cel mai important care s-a întâmplat după 1989 pentru județul Buzău. După ce o să pri­mim avizul de la UNESCO pentru Geoparcul <Ținutul Buzăului>, să punctăm evenimentul respectiv, pentru că este un lucru senzațional. România va avea două geoparcuri acreditate UNESCO”, a declarat Neagu.

Mai mult decât atât, președintele Consiliului Județean a declarat că cei doi evaluatori UNESCO  l-au rugat personal să îi invite la festivități, de data aceasta din postura de turiști, declarându-se impresionați de cele văzute.