Buzăul, sub COD PORTOCALIU. Ploi abundente

Buzăul intră, începând de marți seară, sub avertizare cod portocaliu de precipitații abundente.

Conform meteorologilor de la ANM, până miercuri noapte, la ora 22.00, atât în județul Buzău, cât și în Prahova, Vrancea și în zona montană din județul Dâmbovița, vor fi precipitații abundente, iar prin acumulare, pe tot parcursul intervalului, se vor înregistra cantități de precipitații, în general, de peste 50…60 l/mp.
Precipitațiile vor fi sub formă de ploaie în zonele joase de relief și ninsoare la altitudini în general de peste 1000 m, unde local se va depune strat consistent de zăpadă.
În zona de munte a județului, în acest interval, va fi cod galben de precipitații însemnate cantitativ și intensificări ale vântului.
 Aici, conform ANM, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp, fără a fi excluse ninsorile.
Vântul va avea intensificări în zona înaltă, cu precădere în noaptea de marți spre miercuri, cu rafale de peste 70…90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.
Ar putea fi o imagine cu hartă şi text care spune „SM MM BT SV SJ BH BN IS AR MS NT HR TM AB HD BC vs SB CV BV CS VN GL GJ VL AG PH BZ DBL ΜΗ BR TL DJ oT TR GR CL CT”