Cătălin Predoiu, premier interimar până la numirea Guvernului Ciolacu

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Cătălin Predoiu pentru funcția de premier interimar, convocând partidele la consultări. Nicolae Ciucă și-a anunțat luni după-amiază demisia pentru realizarea rocadei guvernamentale. Conducerea Executivului urmează să fie preluată de Marcel Ciolacu, relateaza adevarul.ro

Președintele Klaus Iohannis a luat act de demisia lui Nicolae Ciucă din funcția de premier și l-a desemnat pe Cătălin Predoiu pentru a prelua conducerea interimară a Executivului. 

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, l-a primit luni, 12 iunie 2023, pe domnul Nicolae-Ionel Ciucă, la Palatul Cotroceni, care și-a înaintat oficial demisia din funcția de Prim-ministru. În temeiul prevederilor constituționale, Președintele României a luat act de demisia domnului Nicolae-Ionel Ciucă și a semnat decretul prin care se constată vacantarea funcţiei de Prim-ministru al Guvernului României”, arată un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Șeful statului a convocat liderii partidelor din Parlament la consultări

Totodată, potrivit sursei citate, șeful statului „a semnat decretul pentru desemnarea domnului Marian-Cătălin Predoiu ca Prim-ministru interimar, pentru a îndeplini atribuţiile Prim-ministrului până la formarea noului Guvern”, convocând liderii partidelor politice din Parlament, marți, 13 iunie 2023, la Palatul Cotroceni, pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcția de Prim-ministru.

Sursa Adevarul.ro