Ceapa de apă roșie, produsă la Buzău, așteptată de gospodine pentru calitățile ei, este de ceva vreme pe tarabe. Ustură deocamdată și la buzunare, mai ales în piețele agro-alimentare din Capitală și din afara Buzăului, unde legumele ajung cu două, trei adaosuri la preț, în funcție de numărul samsarilor care le distribuie. , scrie adevarul.ro.
Ceapa este scoasă din pământ în aceste zile. FOTO Iulian Bunilă
Producătorii vestitei cepe invită clienții din toată țara să cumpere marfa direct din curțile lor, pe alese și la prețuri convenabile.
Aromată, zemoasă şi mai puţin iute decât celelalte soiuri, ceapa roşie de apă cultivată de grădinarii buzoieni este ideală pentru salate, în tocăniţe, ciorbe sau crudă. Valoarea ei se reflectă și în preț. Se vinde cu peste 8 lei kilogramul, în piețele din afara Buzăului, inclusiv în București.
Prețul nu este cu mult mai mic nici în piețele din Buzău, între 5 și 6 lei kilogramul, chiar dacă marfa…
Citește articolul integral pe adevarul.ro.