Arbitrul-asistent Mihaela Țepușă a fost reconfirmată și în 2022 pe lista FIFA. Reîntoarsă în această toamnă în arbitrajul buzoian, după ce a reprezentat Colegiul București, Mihaela se numără printre cele nouă prezențe feminine ale arbitrajului românesc la nivel internațional. Comisia Centrală a Arbitrilor a primit din partea FIFA validarea pentru 11 arbitri, între care doi certificați VAR, 15 arbitri asistenți, 4 arbitri de fotbal în sală și 3 arbitri de fotbal pe plajă.
Lista arbitrilor FIFA 2022:
ARBITRI: Ovidiu Hațegan, Istvan Kovacs, Radu Petrescu, Horațiu Feșnic, Marcel Bîrsan, Andrei Chivulete, Marian Barbu, Iuliana Demetrescu, Cristina Trandafir, Alina Peșu, Ana Maria Terteleac
ARBITRI ASISTENȚI: Sebastian Gheorghe, Vasile Marinescu, Ovidiu Artene, Radu Ghinguleac, Mircea Grigoriu, Valentin Avram, Mihai Marica, Alexandru Cerei, Mircea Orbuleț, Vladimir Urzică, Petruța Iugulescu, Mihaela Țepușă, Alexandra Apostu, Daniela Constantinescu, Roxana Ivanov scrie opiniabuzau.ro
ARBITRI CERTIFICAȚI VAR: Ovidiu Hațegan, Istvan Kovacs
ARBITRI FUTSAL: Vlad Nicolae Ciobanu, Daniel Deca, Bogdan Hanceariuc, Liviu Chița
ARBITRI FOTBAL PE PLAJĂ: Attila Balint, Ionel Boharu Predescu, Romeo-Cătălin Preda
Pe lista FIFA din 2012, Mihaela Țepușă (38 de ani) are la activ 20 de partide conduse la cele mai importante competiții internaționale: Campionatul Mondial de fotbal feminin din Franța 2019, Campionatul European de fotbal feminin din Olanda 2017, faze finale din Liga Campionilor etc.
În 2016, Mihaela a ajuns inclusiv în Papua Noua Guinee, unde a oficiat la Campionatul Mondial de fotbal feminin U20.
,,Arbitrajul în sine este foarte greu și foarte frumos în același timp. Ca fată sau ca bărbat, nu este deloc ușor să fii arbitru. În week-end-uri nu stai cu familia și nu ai timp liber, arbitrezi și faci antrenamente pe ger sau caniculă, iar lumea fotbalului este dură, cu oameni diferiți, cu valori diferite. Ca fată, cea mai mare provocare este faptul că mă adaptez la lumea fotbalului, rămânând eu însămi, cu firea mea… de fată, cu valorile mele. Arbitrajul este cea mai mare pasiune și parte esențială din viața mea, alături de familie și serviciu. În multe momente are prioritate însă, deoarece prin natura acestei activități, indiferent de problemele din viața personală, ești delegat(ă) – meciul începe, trebuie să fii acolo sută la sută fizic și mental. Arbitrajul oferă bucuria incomparabilă când, după meci, știi și ți se spune că ai fost bun!”, se destăinuia, recent, Mihaela, pentru site-ul frf.ro.