Ciolacu, la Buzău: „Alegerile din 9 iunie vor fi despre administrație, nu despre dușmani din desene animate”

Premierul Marcel Ciolacu s-a aflat, miercuri, la Buzău, alături de europarlamentarul Mihai Tudose, de ministrul Fondurilor Europene Adrian Câciu şi de secretarul general al PSD Paul Stănescu. Pe tot parcursul vizitei, el a fost însoțit de preşedintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, de primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, și de senatorul PSD Lucian Romaşcanu, candidatul social-democraților la şefia Consiliului Județean la alegerile din 9 iunie, relateaza Opiniabuzau.ro

Vizita a început la noua Unitate de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, care urmează să fie inaugurată în această vară după o investiţie de peste 35 milioane de lei, din care 70 la sută este contribuţia Consiliului Judetean.

La conferința de presă organizată în cursul după-amiezei, senatorul Lucian Romașcanu a subliniat că social-democrații buzoieni vin în fața electoratului cu realizări și cu programe: „La Buzău avem investiţii multe şi, pentru că avem şi alegeri europarlamentare şi suntem în preajma sărbătorii Europei, trebuie să spunem că Europa este importantă pentru România şi România este importantă pentru Europa (…) Trebuie să vorbim despre faptul că în judeţul Buzău au fost atrase 1,8 miliarde de euro în opt ani de zile, din care aproape un miliard reprezintă fondurile europene. Este important să transmitem că apartenenţa României la Uniunea Europeană şi NATO sunt cheile dezvoltării României, este important să facem şi campania pentru alegerile locale, pentru că trebuie să venim cu programe în faţa celor care vor alege”, a spus candidatul PSD Buzău la funcția de președinte al Consiliului Județean.

Neagu: „Nu ne-am propus decât un singur lucru: să fim în slujba cetăţeanului”

Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, este convins că administrațiile care vor veni în urma alegerilor din iunie vor transforma municipiul și județul în comunități europene: „Salut colegii candidaţi, inclusiv pe cei europarlamentari, îi urez bun venit prim ministrului, pentru că a venit acasă. Noi nu ne-am propus decât un singur lucru: să fim în slujba cetăţeanului.

 

Tudose: „Jos pălăria pentru colegii de la Buzău!”

Europarlamentarul Mihai Tudose, care deschide lista Alianței PSD-PNL pentru alegerile pentru Parlamentul European, și-a „scos pălăria” în fața colegilor social-democrați buzoieni: „Voi vorbi ca brăilean despre ce înseamnă Buzăul pentru zonă, ce au omis să spună antevorbitorii, dar sunt convins că domnul prim-ministru va puncta, sunt proiecte pentru dezvoltare comună, Buzăul cu zonele învecinate. Aici mă refer la eforturile administraţiilor locale din Buzău şi Brăila pentru a determina construirea drumului expres, pe lângă autostradă, de la Buzău la Brăila, ceea ce va duce la o dezvoltare a componentei industriale a Buzăului, Brăila devenind, practic, ieşirea la Dunăre, la port, pentru industria buzoiană, care, din câte am văzut, este în continuă dezvoltare.

Citește știrea integral OpiniaBuzau.ro