Ciolacu: Nu este consens în Coaliție în cazul certificatului COVID

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, spune că nu s-a ajuns la un consens în Coaliție pe tema certificatului COVID, pe care însă nu-l consideră singurul instrument pentru combaterea pandemiei și în cazul căruia este „cam târziu” să fie introdus printr-o lege astfel încât să fie aplicat în valul 5.
De asemenea, liderul PSD s-a declarat împotriva vaccinării obligatorii: „Nu cred că neapărat trebuie să punem presiune pe români să se vaccineze sau nu”, a spus el.

„În acest moment nu am ajuns la un consens în ceea ce privește certificatul verde cu alte măsuri decât cele cuprinse în ordonanță. Nici cu vaccinarea obligatorie a medicilor nu suntem de acord. (…) Eu nu sunt adeptul vaccinării obligatorii”, a spus Ciolacu la Antena 3.

Liderul PSD a adăugat că ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a venit „cu o nouă abordare, una științifică, una cu un fundament pe zona medicală și nu o abordare dur㔄Domnul Rafila a venit cu o propunere legislativă Stop-COVID fundamentată științific, totul ca să încercăm să stopăm presiunea pe zona sanitară, mai ales pe zona ATI., scrie opiniabuzau.ro

Nu s-a ajuns la forma cea mai bună. Există și discuții dacă este constituțional sau neconstituțional, dacă este eficient sau neeficient, însă anumite măsuri trebuie luate. Eu nu cred în certificatul verde ca singur instrument. Nu cred că neapărat trebuie să punem presiune pe români să se vaccineze sau nu. Legea care este în Parlament, legea propusă de PNL prevedea un singur articol obligativitatea vaccinării medicilor, iar noi nu a fost de acord”, a spus Ciolacu.

 

Discuțiile pe certiicatul verde ar putea fi reluate în Coaliție săptămâna viitoare, au declarat surse politice citate de HotNews.ro.

Deși nu există un consens politic în acest sens, atât ministrul Sănătății Alexandru Rafila cât și premierul Nicolae Ciucă recunosc necesitatea documentului, dar pasează responsabilitatea reglementării acestuia Parlamentului și cer o decizie asumată de către liderii politici.