Condiții de călătorie în Grecia, ultimele informații. Ce se întâmplă dacă ești testat pozitiv la graniță

Autoritatea Aviației Civile Elene (HCAA), a anunțat, duminică, extinderea directivelor sale de aviație COVID-19 (NOTAMs), care includ regulile pe care trebuie să le respecte călătorii care sosesc în Grecia cu zboruri internaționale, scrie news.gtp.gr

Regulile extinse vor fi în vigoare până în 11 aprilie, urmând a fi evaluate după o săptămână. Directivele privind aviația Covid-19 emise de HCAA fac parte din eforturile guvernului grec de a reduce răspândirea coronavirusului (COVID-19) în țară.

Practic, regulile de intrare în Grecia rămân aceleași ca și până acum, cel puțin până în 11 aprilie 2022.

Reguli de intrare în Grecia pentru turiști

Sursa citată precizează că persoanele vaccinate anti-COVID nu au nevoie de o testare suplimentară pentru depistarea coronavirusului, dacă certificatul digital COVID-19 al UE (EUDCC) este valabil.

Certificatul verde este valabil dacă ultima vaccinare completă anti-COVID s-a făcut în urmă cu cel mult nouă luni. În cazul dozei booster, oficialii greci spun că aceasta nu are limită de valabilitate, în acest moment.

Ce se întâmplă dacă ești testat pozitiv la graniță

De asemenea, toți călătorii care intră în Grecia pot fi supuși unui test rapid COVID-19. Dacă un pasager este selectat pentru un test rapid și este pozitiv pentru coronavirus, atunci el/ea trebuie să se plaseze în carantină pentru un total de cinci zile acasă sau într-o unitate temporară, conform indicațiilor autorităților elene. Perioada de izolare începe a doua zi după diagnosticarea pozitivă la COVID-19.