Deputatul Laurențiu Țepeluș anunță finalizarea dezbaterilor pe Legile Educației în Comisia de Învățământ din Camera Deputaților

Astăzi, 2 mai 2023, Comisia de învățământ din Camera Deputaților a finalizat dezbaterile referitoare la Legea învățământului preuniversitar și Legea învățământului superior. În cadrul acesteia deputații au încercat să corecteze proiectele de lege pentru a răspunde nevoilor actuale și viitoare ale sistemului de educație din România. Acest proces a presupus multe ședințe, discuții și negocieri, dar a fost un efort de colaborare între parlamentari și experți în educație.

Anunțul a fost făcut de deputatul buzoian, Laurențiu Țepeluș pe pagina sa de Facebook:

„Am finalizat astăzi dezbaterile care vizează Legea învățământului preuniversitar și Legea învățământului superior. Ca primă cameră sesizată, în Comisie am încercat să corectăm cât de mult s-a putut cele două proiecte astfel încât să răspundă nevoilor actuale ale sistemului de educație, dar și viitorului pe termen scurt și mediu, să reflecte solicitările tuturor actorilor implicați și interesați de învățământul românesc și să trimitem spre Senat, după votul din plenul Camerei Deputaților, forme cât mai complete ale inițiativelor legislative.

A fost un proces lung, cu multe ședințe, discuții, negocieri, dar la care, ca profesor și parlamentar, mă bucur că am participat și apreciez efortul tuturor celor care au contribuit la acest proces.”

Urmează votul în plenul Camerei Deputaților și o nouă procedură de dezbateri la Senat, camera decizională pe legile Educației.