Despre faptul că România e peste media UE la creșterea producției industriale

Investițiile și scheme de ajutor de stat pentru industrie promovate de Guvernul Ciolacu au adus România pe primele locuri din Uniunea Europeană în privința creșterii producției industriale. România depășește la acest capitol state industriale puternice, precum Germania, Franța, Italia. Programul PSD „Fabricat în România”, cu componente de sprijin pentru industria prelucrătoare și pentru industria materialelor de construcții, va susține în continuarea producția industrială din țara noastră. Statistica europeană ne arată că economia națională se dezvoltă sănătos și că stabilitatea politică poate genera stabilitate economică, după cum tocmai a confirmat S&P prin menținerea ratingului de țară cu perspectivă stabilă. (Detalii)

  • La inițiativa PSD, Guvernul a oferit un program de sprijin pentru industria prelucrătoare și pentru producția de materiale de construcții. Ca atare, cele mai mari creșteri de producție de 15-20% care au contribuit la acest rezultat bun al României din luna februarie 2024, au fost în sectorul substanțelor și produselor chimice, la materialele de construcții și la industria metalurgică.
  • România înregistrat în luna februarie 2024, față de luna precedentă, o creștere a producției industriale de 2,7%, cu aproape de 4 ori mai mult decât media UE (+0,7%). Țara noastră s-a situat pe locul 5 din UE la acest indicator, după Irlanda (3,8%), Ungaria (3,5%), Slovenia (3,3%) și Letonia (2,9%).
  • Datele publicate anterior de Institutul Național de Statistică arată că în România, în februarie 2024, producția industrială a fost mai mare față de luna precedentă, atât ca serie brută (+10,8%), cât şi ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate (+2,7%). Raportat la luna februarie 2023, producția industrială a crescut în februarie 2024 cu 0,2% ca serie brută şi a scăzut cu 2,2% ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate.