Destinație de duminică: ”Ciupercile de la Bozioru”, un nou traseu din Ținutul Buzăului. Ce poți găsi pe drum

O zi în natură ar putea fi tot ce avem nevoie după o săptămâna grea, iar dacă am avea un loc de poveste cât mai aproape de casă atunci am putea spune că am găsit rețeta perfectă pentru relaxare. Ei bine, buzoienii ar putea spune că sunt norocoși pentru că Geoparcul Ținutul Buzăului este bogat atât în peisaje spectaculoase cât și în obiective unice. În plus, destinația nu este la mare distanță de municipiul Buzău așa că, pentru o zi de duminică, ar putea fi alegerea ideală. Astfel, pentru acest sfârșit de săptămână, Irina Țîrdea, managerul de destinație din cadrul Geoparcului Ținutului Buzăului, propune iubitorilor de drumeții un traseu nou pe parcursul căruia turiștii se vor bucura de locuri minunate dar și de obiective vechi de aproape 200 de ani, scrie sansanews.ro.

Este vorba despre ”Ciupercile de la Bozioru și Drumul cu Trovanți”, un traseu ce va fi marcat din această toamnă și care poate fi parcurs, în aproximativ o oră și jumătate, atât de copii cât și de adulți.

”Urmând drumul șerpuit de la Berca spre Șuchea, poți face un ocol sau poți tranzita Comuna Odăile către Bozioru, oprindu-te pentru câteva ore să parcurgi unul dintre traseele pe care Geoparcul UNESCO Ținutul Buzăului le aduce în atenția turiștilor.

Pe parcursul acestuia te poți odihni în foișoarele care apar din loc în loc, locuri de popas amenajate de Primăria Bozioru, de unde poți admira dealuri sălbatice și dulci și văi adânci acoperite de păduri și fânețe unde se ițesc casele satelor foarte vechi și pitorești.

Parte integrantă a unității geografice denumită Valea Bălănesei, Odăile reprezintă o vale subcarpatică în care alternează dealuri înalte și joase, cu platouri reduse și depresiuni mici, cu așezări din timpuri foarte vechi”, spune Irina Țîrdea.

Însă, peisajele pitorești nu reprezintă singura atracție a…

Citește articolul integral pe sansanews.ro.