Dorinel Munteanu continuă ”cumpărăturile” de la Buzău!

Pablo Gaitan este al treilea jucător de la Gloria care merge la SC Oțelul Galați, relateaza liga2.ro

SC Oțelul Galați și-a prezentat astăzi, 19 iunie 2023, la o zi distanță după încheierea cantonamentului efectuat la Vatra Dornei, încă trei achiziții. Două dintre ele vin de la Gloria Buzău, adversară pe care trupa antrenată de Dorinel Munteanu a avut-o în sezonul de Liga 2 recent încheiat.

După uruguayanul Ariel Lopez, anunțat de dimineață, moldovenii i-au prezentat seara și pe argentinianul Pagro Gaitan și bulgarul Milen Zhelev.

Încă un jucător de la Gloria Buzău a ajuns la SC Oțelul Galați

Dorinel Munteanu a râvnit la câțiva dintre jucătorii pe care Cristian Pustai și mai apoi Adrian Mihalcea i-a avut la dispoziție la Gloria Buzău în sezonul recent încheiat, adversară inclusiv în play-off pe care a avut-o SC Oțelul în lupta pentru promovarea în SuperLigă. Asta reiese din campania de achiziții pe care o are acum trupa gălățeană.

SC Oțelul a urcat în prima ligă, iar dintre cei opt jucători pe care i-a prezentat până acum ca achiziții pentru noul sezon trei sunt de la Gloria Buzău. În total, cinci sunt de la echipe din Liga 2.

Dacă de diminineață a anunțat perfectarea unui contract pe un an, cu opțiune de prelungire, cu uruguayanul Ariel Lopez (28 de ani), căpitanul Gloriei, seara a comunicat oficial și faptul că a bătut palma cu Pablo Gaitan.

Pablo Gaitan a semnat cu SC Oțelul

Acesta din urmă, argentinian de 31 de ani, vine tot de la Gloria Buzău, echipă pentru care a evoluat în ultimele două sezoane de Liga 2 și are o statistică mai bună decât cea a lui Lopez. În ediția 2021-2022 a evoluat în toate cele 25 de jocuri din campionat și a marcat 2 goluri, iar în sezonul 2022-2023, adică cel recent încheiat, a prins 23 de partide dintre cele 29 din Liga 2, cât și una din dubla manșă a barajului de promovare, și a înscris 4 goluri. Unul a fost chiar în acele 1-1 de la Galați, din etapa a 12-a a sezonului regular.

Gaitan a mai evoluat în România și pentru Poli Iași, în 11 jocuri de primă ligă, în sezonul 2020-2021. Înainte a activat în Argentina, la Atletico Rafaela și Union Sunchales, dar și în Paraguay, la General Diaz.

”SC Oțelul Galați și argentinianul Pablo Gaitan au semnat un contract valabil pentru următorul sezon al Superligii, cu opțiune de prelungire.

În vârstă de 31 de ani, Gaitan evoluează pe postul de mijlocaș central și vine la Oțelul de la FC Buzău, formație pentru care a jucat în 59 de partide, marcând 9 goluri. Gaitan a venit în România în urmă cu trei ani, la Politehnica Iași, echipă pentru care a evoluat în 13 partide de Liga 1 (n.r. – are 11 meciuri în prima ligă, nu 13). El și-a început cariera în țara sa natală, jucând în prima ligă argentiniană pentru formația Atletico de Rafaela. În 2019 s-a transferat la echipa paraguayană de primă ligă, General Diaz de Luque, pentru care a marcat 3 goluri în 39 de meciuri.

Sursa Liga2.ro