E oficial: Alegerile locale se comasează cu cele europarlamentare. PSD și PNL candidează pe liste comune la europarlamentare

PNL și PSD au decis comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare, dar și participarea celor două formațiuni pe liste comune la europarlamentare.

Anunțul oficial a fost făcut miercuri seară, de președinții celor două partide, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, într-o conferință de presă comună, după ce ambele partide au avut simultan ședințe în care s-a discutat aspectul.

„Decizia coaliției a fost de a comasa europarlamentarele și localele. Dincolo de comasare, decizia prevede ca la locale fiecare partid să candideze prin forțe proprii, iar la europarlamentare liste comune”, a anunțat Nicolae Ciucă într-un discurs în care a subliniat, între altele, că „decizia vizează stabilitatea țării și coerența actului de guvernare” și că „ține cont de interesul cetățenilor”. 

„E necesar ca în anumite momente partidele să dea dovadă de un mic sacrificiu de orgolii”, a mai spus președintele PNL, conform HotNews.ro, probabil cu trimitere la discuțiile anterioare din Biroul Politic Național al PNL.