FC Buzău devine FC Gloria Buzău?

Primăria Buzău, prin intermediul clubului unde este principal acționar, SCM Gloria Buzău, a obținut, pe cale judecătorească, dreptul asupra utilizării brandului FC Gloria Buzău, un nume sub care orașul și județul se identifică atunci când e vorba de fotbal.

Demersuri pentru reînvierea brandului FC Gloria Buzău

Începând cu vara anului următor, se vor întreprinde demersuri pentru schimbarea denumirii clubului FC Buzău în Fotbal Club Gloria Buzău, potrivit primarului Constantin Toma. Edilul-șef a explicat decizia schimbării numelui prin faptul că FC Gloria Buzău este un brand al orașului și nu numai, al județului.

”Am câștigat, după Curtea de Apel București, și la Înalta Curte de Casație și Justiție, sentință definitivă, dreptul de a folosi numele de Gloria Buzău. Gloria e un brand al orașului și al județului, nu aparține unuia sau altuia. După această sentință, inclusiv echipa de fotbal, numită acum FC Buzău, își va relua numele de Gloria din campionatul viitor”, a spus Constantin Toma la Campus TV, citat de Buzoienii.

Primăria Buzău intenționează să schimbe numele echipei FC Buzău în FC Gloria Buzău 

În vara lui 2021, SCM Gloria Buzău, echipă nou-înființată în 2017, după falimentul FC Gloria Buzău, a cesionat locul din Liga 2 către FC Buzău, noua entitate devenind una cu implicarea unui privat, TV Buzău Trust Campus SRL, care deține 20 la sută din pachetul clubului, care la finalul acestui an se află pe locul 5 în Liga 2.

În proiect sunt în continuare implicate și Primăria Buzău și Consiliul Județean Buzău, acestea deținând controlul dacă ne raportăm la procentele pe care le au în această structură relativ nouă. Fiecare are 40 la sută din pachetul de acțiuni.

Astfel, primarul Buzăului s-a grăbit să anunțe această intenție, a schimbării numelui FC Buzău în FC Gloria Buzău, un brand de tradiție în opinia sa, dar care în decursul anilor a fost subiectul principal în mai multe episoade controversate și ilegale.

Curtea de Apel București a respins apelul falimentarei Fotbal Club Gloria Buzău, care a cerut să nu fie decăzută din drepturi în ceea ce privește marca. Demersul acesteia din urmă poate fi explicat prin două motive. Fie dorea să cedeze marca prin obținerea unei sume de bani, fie a dorit să aibă în continuare exclusivitate pentru a reînvia proiectul scrie liga2.ro

”Respinge ca nefondat apelul declarat de pârâta-reclamantă Fotbal Club Gloria Buzău, în faliment. Dispune decăderea pârâtei FC Gloria Buzău din drepturile asupra mărcii naţionale nr. 099952 pentru servicii din clasa 41-Activităţi sportive (fotbal). Obligă apelanta-pârâtă să plătească apelantei reclamante suma de 7.000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată în apel”, se arată în sentința Curții de Apel București.