Fotbalul a învins pandemia. Președintele AJF, privește optimist către 2022

Într-o perioadă în care mulți dintre români se gândeau la fotbal ca la un moft, AJF Buzău a reușit să ducă la bun sfârșit toate competițiile sezonului 2020-2021, inclusiv la nivel juvenil. Este, consideră președintele AJF, cea mai mare realizare a anului, mai ales că în alte județe sportul cu balonul rotund a declarat forfeit.

2021 a fost un an greu, pentru fotbalul de la nivel județean. Multe dintre asociațiile din țară au renunțat în a mai organiza competiții, din cauza covid și a cheltuielilor pe care le presupuneau testele PCR, impuse, până la un moment dat, de protocoalele anti-pandemie. Totuși, la Buzău campioanele au fost decise pe teren, atât la liga a 4-a și a cincea, cât și la nivel de juniori. Este una dintre cele mai mari satisfacții profesionale a președintelui AJFAdrian Petre, mai ales că puțini mai credeau în posibilitatea ducerii la bun sfârșit a întrecerilor județene.

La fel de greu a fost și reluarea  competițiilor juvenile, întrucât copiii veneau după o perioadă  de un an și jumătate de sedentarism.

Pentru 2022, AJF a conceput un proiect cât se poate de ambițios. În parteneriat cu ISJ Buzău, se va organiza un campionat școlar, pe trei categorii de vârstă, dar nu pe formatul unei cupe, așa cum se obișnuia, ci pe sistemul unui sezon regular, tip campionat. Pe lângă școlile laurete, toate participantele vor primi materiale sportive, menite să îmbunătățească baza… [citește mai mult pe campusbuzau.ro].