Gloria Buzău face scor contra liderului Unirea Slobozia și promovează în SuperLigă sub privirile lui Marcel Ciolacu

Echipa lui Andrei Prepeliță își îndeplinește obiectivul cu o etapă înainte de finalul play-off-ului

Gloria Buzău au învins-o pe Unirea Sloboziascor 3-0 într-un meci din cadrul etapei a 9-a a play-out-ului Ligii a 2-a și a obținut promovarea directă în SuperLigă.

În aceste condiții, în care știm că și Slobozia a promovat deja, rămâne de stabilit ordinea în care se vor clasa cele două formații care vor merge la baraj, Csikszereda și CS Mioveni. Totuși, este greu de estimat împotriva cărui adversar ar avea mai multe șanse câtă vreme în acest moment în SuperLigă nu este decis absolut nimic în zona retrogradării!

Gloria Buzău a câștigat fără emoții partida și a devenit a doua echipă care și-a asigurat promovarea în SuperLigă, după Unirea Slobozia.

Formația lui Andrei Prepeliță s-a bătut cu Csikszereda și CS Mioveni pentru al doilea loc, dar s-a dovedit mai puternică și a avut câștig de cauză. Astfel, Csikszereda și CS Mioveni urmează să joace barajul, întrucât Șelimbăr și Corvinul nu au drept de promovare.

Andrei Prepeliță, după promovarea cu Gloria Buzău în prima ligă: ”Sunt consumat, epuizat după un sezon greu”

”Sincer, sunt consumat, epuizat după un sezon greu. Probabil că vom conștientiza după o zi – două. Ne bucurăm pentru această performanță. După 17 ani (n.r. – sunt 15 ani, nu 17), Buzăul se întoarce în Liga 1. A fost o muncă grea, dar cred că meritam această promovare.

E o promovare. Pentru CV-ul meu e importantă. Sigur, a fost și un loc 4 în Liga 1, o semifinală de Cupă (n.r. – obținute ca antrenor al Campionii FC Argeș). Dacă ne uităm în CV-ul meu, din 25 de sezoane, 23 sunt la Liga 1. Anul ăsta, ca antrenor, am reușit promovarea și un an am fost la Pitești, ca jucător, când am reușit promovare.

(n.r. – Cum sărbătorește această promovare) Nu știu, nu ne-am pregătit. Nu am făcut niciun fel de plan. Sunt superstițios și nu am vrut să fac nici strategii pentru sezonul următor, deși toată lumea ne spunea că suntem cu un picior… Până nu vine și al doilea, nu suntem deloc. Asta le-am spus și jucătorilor. A venit acea înfrângere de la Șelimbăr și cred că a fost bună, fiindcă jucătorii se gândeau deja la Liga 1”, a spus Andrei Prepeliță, pe gazon, după finalul jocului și momentele de bucurie, scrie Liga2.ro

Mii de suporterii s-au adunat pentru a sărbători promovarea echipei. Marcel Ciolacu, prim-ministrul României și originar din Buzău, a fost prezent și el în tribunele arenei, alături de primarul Constantin Toma și Lucian Romașcanu, membru al Senatului. Ploua puternic la Buzău cu câteva minute înainte de startul partidei.

„Victorie şi promovare în Liga 1 pentru Gloria Buzău! Un sezon greu, dar care s-a încheiat en fanfare. Bravo, băieți! Suntem cu toții mândri de voi!”, a scris Ciolacu pe Facebook. 

Marcel Ciolacu Gloria Buzau