GLORIA BUZĂU NU MAI ARE ANTRENOR. ADRIAN CHIRUȚ A PLECAT!

Tehnicianul care a condus Gloria vreme de un an a părăsit echipa după înfrângerea suferită joi, la Brăila, 20-25. Chiruț lasă Buzăul pe locul 2 în Liga Națională

Buzăul a început senzațional și actuala ediție de campionat. A avut 9 victorii consecutive, Gloria învingând între altele pe campioana Rapid (36-29), dar și pe SCM Rm. Vâlcea, locul 3 în ediția trecută (33-28). Problemele au început însă pentru buzoience în cupele europene. În turul 2 preliminar, adversară le-a fost Malaga din Spania. După victoria de pe teren propriu, 32-31, Gloria a cedat în deplasare, 24-30 și a fost eliminată. Numai că echipa a avut noroc. Ibericele au folosit o handbalistă care nu a fost trecută pe raportul de joc, la meciul retur, iar Gloria s-a calificat la masa verde.

Și în campionat, Gloria și-a pierdut apoi suflul. Pe fondul multor absențe din lot (Harabagiu, Batinovic, Subțirică, Iuganu), echipa a pierdut primul meci pe teren propriu, 26-31 cu Gloria Bistrița, iar apoi a cedat și la Brăila (20-25).
Adrian Chiruț, conform surselor Eurosport, avea în contract o clauză specială în ceea ce privește cupele europene. Dacă Buzăul nu prindea grupele EHF, cee ace s-a întâmplat, contractual tehnicianului se încheia la finalul anului.
Gloria e pe locul 2 în Liga Florilor, după primele 11 etape. Are 27 de puncte, în plasa liderului CSM București, dar în fața Rapidului, a Gloriei Bistrița și a SCM Rm. Vâlcea (toate cu câte 25 de puncte).