Încă 14 străzi din Buzău urmează a fi modernizate. Vezi aici lista.

Încă 14 străzi din municipiul Buzău vor fi reabilitate de primărie după semnarea unui nou proiect prin programul guvernamental Anghel Saligny.

Este vorba despre Șoseaua București (fosta Șoseaua Spătarului), Strada Drăgăicii, Bulevardul Mareșal Alexandru Averescu, Bulevardul Stadionului, Strada Răscoalei 1907, Intrarea Transilvaniei, Intrarea Cosmin, Strada Turdei, Strada Clujului, Strada Ion Heliade Rădulescu, Strada Crinului, Strada Penteleu, Bulevardul Nicolae Titulescu și Bulevardul Nicolae Bălcescu. Proiectul va fi împărțit în două loturi, iar licitația publică pentru desemnarea constructorilor va fi lansată cât mai curând.

Anunțul a fost făcut de primarul Constantin Toma pe pagina sa de Facebook: „La începutul acestei săptămâni am semnat la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în prezența secretarului de stat Alexandru Stoica, buzoian, responsabil pentru proiectul guvernamental Anghel Saligny, contractul de Reabilitare și modernizare a 14 străzi din municipiul Buzău, în valoare de 43.000.000 de lei”.

Acesta a subliniat că va continua eforturile pentru modernizarea infrastructurii, planificând să lanseze licitația publică pentru reabilitarea Străzii Independenței, a zonei de parcare, precum și a aleilor din jurul blocului D6 din cartierul Orizont. De asemenea, se pun bazele pentru finalizarea tuturor lucrărilor începute anterior, inclusiv a fundăturilor, intrărilor și aleilor care nu au beneficiat niciodată de asfaltare.

Semnarea acestui contract reprezintă un pas important în drumul către îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din Buzău și consolidarea infrastructurii orașului. Această investiție semnificativă în modernizarea și reabilitarea străzilor va facilita deplasarea mai eficientă și va contribui la creșterea atractivității Buzăului pe termen lung.