(Video) KLAUS IOHANNIS, LAUDĂ PENTRU PRIMARUL CONSTANTIN TOMA

Klaus Iohannis a vizitat ieri prima școală circulară din România. Școala Gimnazială nr. 11 din Buzău a fost modernizată de primărie cu 1,4 milioane de euro și este singura școală verde 100% din țară. Șeful statului a vizitat școala buzoiană, vorbind despre proiectul România Educată și interesul elevilor pentru mediu.

Președintele Iohannis și-a început discursul printr-o remarcă despre lucrările de modernizare din Buzău: „Astăzi am vizitat o școală din Buzău, o școală foarte bine pusă la punct, într-un municipiu în plină dezvoltare”.

Klaus Iohannis a apreciat Școala nr. 11 din Buzău drept o unitate etalon în privința aplicării soluțiilor sustenabile de educație pentru mediu. El i-a încurajat pe copii și tineri să promoveze activitățile și proiectele pentru protejarea mediului.

„Am elaborat un material care pune accent special pentru educația pentru mediu în special în școlile din România, dar astăzi am văzut că avem aici o școală care deja aplică foarte mult din ceea ce credem că trebuie să se regăsească în școli. Am discutat cu domnul primar, am găsit o administrație care este foarte aproape de aceste teme și se implică pentru a avea proiecte în școli ceea ce, în acest context ne interesează în mod deosebit.”, a mai spus președintele Klaus Iohannis în curtea școlii.