La SJU se va reface întreaga instalație de oxigen. Consiliul județean va investi 10 milioane de lei

La fel ca în toată țara, valul de pacienți care au nevoie de oxigen pentru a trece peste infecția cu SARS-CoV-2 a făcut ca rețeua din Spitalul Județean să fie suprasolicitată. Pentru a veni în sprijinul bolnavilor, dar și pentru a evita o tragedie, reprezentanții unității medicale alături de Consiliul Județean au căutat surse de finanțare pentru a moderniza întreaga rețea atât din incinta clădirii principale a Spitalului Județean cât și a secțiilor exterioare.

Ieri, în ședința extraordinară de Consiliu Județean, consilierii județeni au aprobat indicatorii tehnico-economici ai unui proiect prin care vor fi atrași 10 milioane de lei cu care să fie refăcută întreaga instalație de oxigen a celei mai mari unități spitalicești din județ. De asemenea, va fi refăcut tot sistemul de detectare, semnalizare și alarmare la incendii. scrie Campusbuzau.ro

Potrivit proiectului aprobat, banii vor fi folosiți pentru realizarea unor instalații și trasee de gaze medicale noi și moderne atât în incinta Spitalului Județean cât și în secțiile Secţia Oncologie și Secţiile Pneumologie/TBC/Boli infecțioase/SIDA.

După ce consilierii județeni au aporbat indicatorii tehnico economici, proiectul a fost depus astăzi, pentru accesarea fondurilor europene. După aprobare, perioada de implementare este de 19 luni. (Mirela Copariu)