Lucian Romaşcanu: „Astăzi celebrăm una din zilele importante ale istoriei României”

Ministrul Culturii a declarat că Ziua Tratatului de la Trianon, care este celebrată astăzi, 4 iunie, este una dintre cele mai importante pentru istoria României.

Astăzi e celebrăm una din zilele importante ale istoriei României, ziua când, prin tratatul semnat la palatul Marele Trianon de la Versailles, românii au obținut recunoașterea internațională a granițelor pentru care au luptat cu eroism in Marele Război.

România Mare a strâns, pentru prima dată, marea majoritate a românilor între granițele aceluiași stat, iar un cuvânt de recunoștință trebuie rostit și pentru Emmanuel de Martonne, geograful francez care a ajutat la trasarea noilor frontiere în conformitate cu realitatea etnică. ”

În aceeași postare, Romașcanu l-a felicitat pe senatorul Titus Corlăţean „pentru efortul său, împreună cu parlamentarii Partidul Social Democrat, de a avea astăzi Ziua Tratatului de la Trianon consfințită prin legea 256 din 2020”.

Ministrul PSD al Culturii a postat și o hartă a României Mari, precizând că ea ”reprezintă situația teritoriului României Întregite în urma tratatelor de la Versailles, Trianon şi Saint Germain” și a clarificat că o publică din interes istoric.