Lucian Romașcanu, întâlnire cu ambasadoarea SUA în România.

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu s-a întâlnit cu ambasadoarea Statelor Unite ale Americii în România, Kathleen Kavalec. Cei doi au discutat despre protecţia împotriva traficului a patrimoniului istoric, crearea cadrului legislativ pentru ca industria filmului american să producă în România, dar și despre relațiile bilaterale dintre cele două state.

„A fost un dialog extrem de aplicat, concret, ajutat şi de faptul că în trecutul recent Excelenţa Sa a fost ataşat cultural al ambasadei SUA în România. Am agreat semnarea, chiar săptămâna viitoare, a unui acord privind protecţia împotriva traficului a patrimoniului istoric, despre iniţierea unui protocol mai larg privind colaborarea culturală reciprocă”, a scris Lucian Romaşcanu într-o postare pe Facebook.

Acesta a declarat că industria filmului din SUA este „extrem de interesată” să producă în Romania şi că este responsabilitatea autorităţilor noastre de a remedia, în cel mai scurt timp, schema de ajutor de stat pentru producţia de film.

„I-am mulţumit Excelenţei Sale pentru contribuţia SUA, de peste 1 milion de dolari, în ultimii ani, la restaurarea unor monumente istorice din România. De asemenea, am discutat despre iniţierea unui Fond Cultural SUA – România, o idee mai veche a noastră pe care sper să o vedem dusă la îndeplinire”, a mai scris ministrul Culturii.