Lucian Romașcanu, întâlnire oficială cu prim-ministrul Republicii Coreea, Han Duck-soo

Întâlnire importantă între ministrul Culturii, Lucian Romașcanu și prim-ministrul Republicii Coreea, Han Duck-soo. Aceștia au discutat despre importanța schimburilor culturale dintre cele două state, care aniversează anul acesta 15 ani de parteneriat strategic.

Reprezentanții României și-au arătat deschiderea pentru a primi mesagerii culturii coreene și de a oferi produse culturale care să aibă un ecou în Republica Coreea.

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu a dezvăluit pe pagina sa personală de Facebook și faptul că prim ministrul coreean va vizita România săptămâna viitoare.

„Ieri, 03.05.2023, am avut marea onoare de a fi primit de Excelența Sa, Dl. Han Duck-soo, prim-ministrul Republicii Coreea. Dimensiunea culturală a parteneriatului strategic cu Republica Coreea, parteneriat care anul acesta aniversează 15 ani, a fost principalul subiect al discuțiilor. Schimburile culturale reprezintă prima punte care se construiește între două națiuni, poate cea mai importantă, cea care creează premisele succesului apropierii pe toate celelalte planuri. L-am asigurat pe Excelența Sa de toată deschiderea României pentru a primi mesagerii culturii coreene și pentru a oferi, în schimb, produse culturale care să aibă ecou în Țara Dimineților Liniștite. Îi mulțumesc și pe această cale pentru onoarea de a-mi fi acordat această întâlnire și îl așteptăm cu bucurie în România, peste o săptămână.”

Cei doi oficiali au subliniat faptul că schimburile culturale reprezintă o punte esențială în construirea relațiilor dintre națiuni și în crearea premisei pentru succes și în alte domenii.