Lucian Romașcanu la deschiderea BOOKFEST 2022: „Anul acesta sper să derulăm un proiect de achiziție de carte pentru biblioteci”

Ieri a fost deschis oficial Salonul Internaţional de Carte BOOKFEST. La eveniment a participat și ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu care a anunţat un proiect în valoare de un milion de lei pentru bibliotecile din România.

Lucian Romaşcanu a declarat în cadrul evenimentului că susţine tot ceea ce ţine de cultura scrisă: „Tot ce înseamnă acest fenomen trebuie crescut, susţinut, pentru că nimic nu înlocuieşte bucuria cititului unei pagini scrise”.


Adresându-se copiilor, de ziua lor, ministrul a îndemnat:

„Fiecare carte pe care o vedeţi este menită să aducă lumină în sufletele şi minţile voastre, dragi copii, şi e bine ca din când în când să lăsaţi ecranele şi să deschideţi o carte!”

Ministrul Romașcanu a scris mai apoi pe pagina sa de Facebook că își dorește ca prin intermediul ministerului să fie reluată finanțarea revistelor culturale independente.

Peste 200 de expozanţi din întreaga ţară şi din Republica Moldova, sunt prezenţi până duminică, 5 iunie, în Pavilionul B2 al Romexpo, iar peste 500 de evenimente sunt programate să aibă loc de-a lungul celor cinci zile.