Mark Zuckerberg: Nu mai faceți capturi de ecran pe chat-urile de pe Facebook Messenger

  • Anunțul a fost făcut în urma unei actualizări a platformei de chat Facebook Messenger, care permite oamenilor să își seteze mesajele să dispară.
  • Funcția a fost implementată până în prezent în Statele Unite și se așteaptă ca în următoarele săptămâni să fie introdusă pentru utilizatorii Facebook din Europa, potrivit USA Today.

Mark Zuckerberg a lansat un avertisment pentru utilizatorii Facebook Messenger care au obiceiul de a face capturi foto din conversațiile de pe chat, relatează The Independent.

Fondatorul Facebook și directorul general al companiei mamă Meta a declarat vineri, într-o postare, că o actualizare a messenger va notifica utilizatorii dacă chat-ul lor a fost capturat pe ecran de către o altă persoană.

„O nouă actualizare pentru chat-urile criptate integral din Messenger, astfel încât să primiți o notificare dacă cineva face screenshot la un mesaj care dispare”, a scris Zuckerberg împreună cu o captură de ecran a unei conversații cu soția sa, Priscilla Chan. „De asemenea, adăugăm GIF-uri, autocolante și reacții și la chat-urile criptate”, a adăugat el.

Printre acestea se numără Snapchat, în timp ce aplicațiile de mesagerie precum WhatsApp includ criptarea integrală – o altă noutate recent introdusă de Facebook.

Rapoartele au sugerat că această mișcare a Facebook a fost un răspuns la preocupările legate de securitate și la o controversă mai largă legată de siguranța online și de drepturile la libertatea de exprimare.