Modificarea Legii educaţiei fizice şi sportului în sprijinul secțiilor de copii și juniori

Camera Deputaților a aprobat azi proiectul de Lege pentru completarea art.181 din Legea educaţiei fizice şi sportului nr.69/2000.

Conform noii reglementări, autoritățile locale care decid să aloce bani pentru sport vor fi obligate prin lege să aloce 30% din suma respectivă și către susținerea financiară a secțiilor de copii și juniori.

Federația Română de Fotbal salută această modificare legislativă, care vine în sprijinul dezvoltării sportului românesc, în general, dar implicit și al fotbalului din țara noastră, pentru consolidarea bazei de selecție pentru înalta performanță, dar și pentru încurajarea sportului amator.

Proiectul de lege a primit 274 de voturi pentru, trecând astfel de Camera Deputaților, for decizional în acest caz. Va intra în vigoare odată cu promulgarea în Monitorul Oficial.

Eduard Novak: ”Bravo! Mă bucur că a fost adoptată această lege. Eu aş plusa la această reglementare”

Ministrul Eduard Novak a declarat pentru Agerpres că acest proiect de lege aprobat este binevenit, dar și că intenţionează să vină cu o completare a acestuia prin Strategia Naţională pentru Sport.

”Nu mai zic că a fost iniţial ideea mea… dar acum a fost iniţiativa USR. Bravo! Mă bucur că a fost adoptată această lege, pentru că, dacă e să ne uităm la ce s-a întâmplat în ultimii 20 de ani cu cluburile municipale, vedem că primarii s-au grăbit să înfiinţeze cluburile acestea pentru a putea concura în Liga 2 sau Liga a 2-a, dar, neavând cunoştinţă în domeniul sportului, nu au investit bani deloc în copii şi juniori. Aveau echipa de seniori şi absolut nimic la nivel de copii şi juniori, nu au creat secţii speciale. Odată cu această regulă de acordare a 30 la sută din suma pe care o alocă sportului către copii şi juniori primăriile vor fi obligate să investească şi la nivel de copii şi juniori”, a declarat Novak.

”Eu aş plusa la această reglementare prin Strategia Naţională pentru Sportului, astfel încât o cotă parte din investiţiile în sport să fie direcţionate către sporturile prioritare. Deci vor fi 10 sporturi individuale, plus sporturile de echipă. Pentru că este important ca toate forţele noastre să fie îndreptate către această direcţie. Şi atunci, oricine aplică pentru aceste programe de la consiliile locale, trebuie să investească la copii şi juniori. Astfel vom putea asigura şi baza de selecţie. Deci este binevenită această lege. Ea există şi în Ungaria, deşi acolo mi se pare că e vorba de 20 la sută”, a mai spus Eduard Novak