Noile tarife pentru energia electrică stabilite de coaliție. Ciolacu: „Preţurile se ieftinesc, nu se scumpesc”

Liderul Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, că la şedinţa de miercuri a coaliţiei au fost stabilite principiile privind plafonarea şi compensarea preţurilor la energie. El a mai spus că pragurile pentru consumatorii casnici vor rămâne la fel, de 0,68 lei/kWh şi 0,80 lei/kWh, pentru IMM-uri un leu şi va fi un preţ maximal de 1,3 lei/kWh pentru marii consumatori şi ce depăşeşte 255 kW, scrie opiniabuzau

 

„Aseară am stabilit toate principiile. Serviciile publice, companiile de apă, persoanele care au nevoie de aparate medicale, unde au un consum mai mare, familiile cu de la trei copii în sus, la solicitarea lor, pe declaraţie pe proprie răspundere (…) Noi dorim ca acest mecanism să fie cel puţin până în anul 2025 şi sperăm ca lucrurile să intre într-o normalitate în zona de energie. Categoric vom intra într-o zonă predictibilă. Preţurile se ieftinesc, nu se scumpesc. Tot ce a fost până acum rămâne în continuare 0,68, 0,80, 1 lei pentru IMM, pentru industria alimentară, spitale, creşte, grădiniţe. Vin şi serviciile publice, companii de apă, metrou, tramvaie, troleibuze etc, urmând să avem şi un preţ maximal. Noi îl estimăm, din calculele noastre, există o formulă care sunt ferm convins că cei care se ocupă de legislaţia secundară o vor face, noi îl estimăm la 1,3”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Astfel, pragurile pentru consumatorii casnici vor rămâne neschimbate şi anume 0,68 lei/kWh şi 0,80 lei/kWh. De asemenea, tot ce depăşeşte 255 kW va fi maxim 1,3 lei/kWh. Pentru întreprinderile mici şi mijlocii, liberalii au insistat ca preţul să rămână la 1 leu/kWh, nu la 1,3 lei/kWh, cum ar fi dorit PSD. Pentru marii consumatori, liderii coaliţiei au agreat să fie 1,3 preţul, cu TVA inclus.

Citeste mai mult pe  opiniabuzau