Operatori economici sancționați pentru nerespectarea măsurilor impuse de pandemie

În acest week-end polițiștii au continuat controalele în vederea limitării răspândirii virusului Sars-Cov-2. Astfel, au fost efectuate 20 de controale în medii de interes public precum restaurante, fast-food-uri, terase, pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV2, menţinerea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică şi verificarea respectării normelor legale aplicabile în contextul prelungirii stării de alertă . Prin urmare, peste 140 de societăți comerciale au fost verificate iar peste 700 de persoane au fost legitimate.

La o societate comercială din municipiul Buzău a fost constatat faptul că nu se respecta regula impusă de pandemie, magazinul fiind deschis după ora 22.00, motiv pentru care polițiștii au aplicat o amendă de 2.000 de lei.

În cazul unei societăți din Zilișteanca polițiștii au identificat patru persoane a căror participare nu era permisă, iar operatorul economic a fost sancționat cu 2.000 lei.

Totodată, au fost verificate şi controlate peste 260 de persoane aflate în carantină sau izolare la domiciliu.  Pentru abaterile constatate, poliţiştii au aplicat peste 200 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 78.000 de lei.

OPINIA BUZAU