Parlamentarii buzoieni, amendament la Bugetul de stat pentru cofinanțarea Spitalului de Boli Cronice din Smeeni

După reușita de la Spitalul Orășenesc Nehoiu, a venit rândul unei alte unități sanitare să primească o veste bună. Este vorba despre Spitalul de Boli Cronice din Smeeni care implementează un amplu proiect pe fonduri europene.

Parlamentarii social democrați buzoieni au reușit să asigure cofinanțarea proiectului „Extindere și echipare ambulatoriu Spital de Boli Cronice comuna Smeeni, județul Buzău”. Cei șase parlamentari buzoieni: Marcel Ciolacu, Lucian Romașcanu, Liliana Sbîrnea, Andi Cristea, Romeo Lungu și Laurențiu Țepeluș au depus un amendament la Bugetul de Stat pe 2023. Acesta a fost aprobat în plen, iar spitalul buzoian va primi banii necesari pentru ca obiectivul să poată fi finalizat cât mai repede.

Anul acesta este primul buget construit pe programe cu destinații și obiective precise. Sunt alocate resurse record pentru investiții, 7,2% din PIB, sunt finanțate măsuri pentru creșterea nivelului de trai, stabilizare macroeconomică și ușurarea poverii facturilor mărite și a creșterii prețurilor.