Primăria Municipiului Buzău oferă cărți pentru toți elevii la finalul de an școlar

Primăria Municipiului Buzău continuă proiectul educațional “Buzăul citește”, care își propune să aducă lectura mai aproape de elevi, prin cărți dăruite, prin activități care încurajează cititul și prin evenimente educaționale deosebite.
În buna tradiție a anilor trecuți, și la acest final de an școlar, elevii din învățământul preuniversitar din Municipiul Buzău vor primi cărți cadou pentru lecturile de vară.
Pachetele de cărți au fost selectate în funcție de vârstele și genul elevilor și conțin titluri interesante atât pentru clasele primare, cat și pentru gimnaziu și liceu: de la literatură clasică pentru copii, cum ar fi Aventurile lui Pinocchio de Carlo Collodi, Vrăjitorul din Oz de Lyman Frank Baum, Aventurile lui Tom Sawyer sau Prinț și cerșetor de Mark Twain, Fram, ursul polar de Cezar Petrescu, Micul prinț de Antoine de Saint-Exupery, până la titluri din mari clasici ai literaturii precum Mândrie și prejudecată de Jane Austen, Maestrul și Margareta de Mihail Bulgakov, cărți de dezvoltare personală sau cultură generală.
În vacanța de vară, Primăria încurajează elevii să citească aceste cărți și să participe la Clubul de lectură “Cititor de nota 10”, pentru care se vor deschide înscrierile înainte de finalul acestui an școlar. În cadrul Clubului, împreună cu profesorii coordonatori, elevii vor explora minunată lume a cărților, vor descoperi povești captivante și vor împărtăși pasiunea pentru lectură într-un mediu prietenos și stimulant!
Vom reveni cât mai curând cu informații precise despre debutul înscrierilor și modul de desfășurare al Clubului “Cititor de nota 10”.
Un oraș dezvoltat este un oraș educat.