Primăria Municipiului Buzău, premiată la Gala Dezvoltării Durabile

Duminică, 2 ianuarie, a fost transmisă pe TVR1 Gala Dezvoltării Durabile, în cadrul căreia Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României a premiat cinci organizații care s-au distins prin activitatea lor din ultimii  trei ani în domeniul educației pentru dezvoltare durabilă. Printre cele cinci oraganizații s-a numărat și Primăria Municipiului Buzău, care a fost reprezentată de Oana Matache, viceprimarul municipiului Buzău, și de Florina Potîrniche, directorul Centrului Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman”. Celelalte patru premii au mers către Școala Gimnazială nr. 2, comuna Țețchea, județul Bihor, Universitatea București, Impact Club Pașcani și Urbasofia.

Campionii au fost selectați în urma unei competiții la care s-au înscris peste 150 de organizații, dintre care 132 au fost considerate eligibile și au intrat în jurizare.

Juriul a fost format din Bogdan Voicu, cercetător la Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii (ICCV) al Academiei Române și conferențiar la Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, sociolog cu îndelungată experiență în domeniul educației și al valorilor comunitare; Cosmin Mălureanu, coordonatorul Ascendia SA, o companie inovatoare în domeniul e-learning și al desing-ului educațional, un catalizator al dezvoltării de conținut educațional cu implicarea profesorilor prin intermediul platformei Livresq; și un reprezentant al Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă., citește mai mult opiniabuzau.ro