PRIMUL DERBY, ADJUDECAT DE METALUL! | LIMPEZIȘUL A SUFERIT UN DUȘ RECE LA BACĂU

Sorții au hărăzit Metalului Buzău poate cel mai dificil adversar posibil, încă de la început. Specialiștii dau la unison pe CSM Focșani  drept favorită la promovare, având ca argument omogenitatea lotului echipei moldave și transferurile unor jucători cu experiență, cum ar fi Băjenaru, Arnăutu, Strătilă sau ex-buzoianul Ciprian Petre, doar primii doi titulari în jocul de sâmbătă, scrie arenabuzoiana.ro.

Și totuși, pe sintetic este fortăreață. Nu se pleacă atât de ușor cu punct sau puncte. Disputele din sezonul trecut dintre cele două echipe au fost unele cu scântei, iar încrâncnarea nu a lipsit nici de această dată. Jocul a stat sub semnul echilibrului , iar pe final victoria a surâs, și cu ceva noroc, echipei antrenate de Vai Stan.

Ocaziile nu au fost foarte numeroase, dar cele existente s-au succedat la cele două porți, un aport important la consemnarea rezultatului final avându-l portarul buzoian Iulian Dinu. Goalkeeper-ul de 24 de ani originar din Tecuci a ferecat efectiv poarta buzoiană și a avut, mai ales în repriza secundă, câteva intervenții uluitoare, exasperându-și adversarii. De partea ofensivă s-au ocupat pentru buzoieni Cocîrlă și Onțel, dar un punct forte a fost și blocul defensiv imaginat de Vali Stan, acolo unde ”căpitanul” Ghinga, Nedelcu și fundașii laterali au evoluat aproape fără greșeală.

Iar când lucrurile păreau să se îndrepte spre o remiză oarecum echitabilă, o fază frumoasă și prelungită de atac este finalizată de…fundașul advers Mihai Negoiță, care trimite nefericit în propria poartă și declanșează fiesta printre metaliști.

Urmează un nou duel pe teren propriu, de data asta cu Dinamo Bacău, un adversar la prima vedere mai facil. Și înainte de acest joc, o delasare miercuri la Blejoi, pentru duelul cu CS din localitate. Meci în care va debuta și atacantul Paul Batin, poate cel mai surprinzător transfer făcut de Metalul Buzău în această perioadă. Pentru cine a uitat, Batin e cel care a barat Gloriei accesul în play-off sezonul trecut, ajutat consistent și de gafa de proporții a ”căpitanului” Relu Stoian.

Echipele buzoiene, una foarte caldă, alta foarte rece  

Celelalte reprezentante ale Buzăului au obținut rezultate diametral opuse. CSM Rm. Sărat a făcut instrucție cu Dacia Unirea Brăila, fantoma clubului de altă dată, administându-i un sec 9-0. Cam cum a făcut ieri Liverpool cu Bournemouth, păstrând evident proporțiile.

Impactul Voinței Limpeziș cu Liga a treia a fost unul extrem de dur, buzoienii suferind un eșec sever, cu scorul de 8-3 la Bacău cu Aerostar. După ce au deschis scorul, jucătorii de la Limpeziș au ales să se ”ia la trântă” cu adversarul, și au fost executați sumar. Un duș rece, care poate pe viitor le va prinde bine lui Stelu, Lemnaru și celorlalți. Apropo de Alex Lemnaru, el a intrat în istorie ca primul marcator al Limpezișului în liga a treia, dar și ca autor al unui hat-trick chiar la meciul de debut, prima reușită fiind una de excepție. În a doua etapă Limpezișul joacă pe teren propriu cu Unirea Braniștea, un emci deloc facil. Ușor nu va fi nici râmnicenilor în deplasarea de la Liești. Sâmbătă, Braniștea și Lieștiul au remizat fără gol, pe terenul nou-promovatei.

Se preconizează o luptă în trei pentru primele două poziții, cu Aerostar Bacău, CSM Focșani și Metalul Buzău. Echipe precum Braniștea, Liești, CSM Rm. Sărat sau chiar Viitorul Ianca ar putea avea și ele totuși un cuvânt de spus.

Surprize, surprize la Metalul. Se pregătește ceva? 

La Metalul surprizele se țin lanț. După surprinzătoarea înregimentare a experimentatului atacant Paul Batin, se prefigurează și ceva mișcări în organigramă. Revenit după mai bine de doi ani în tribune, investitorul Mircea Benga  avut drept invitați doi oaspeți d eseamă, ambii oameni de fotbal. Este vorba de Dinu Gheorghe, mai cunoscut ca ”Dinu Vamă”, și de antrenorul Mihai Iosif, doi oameni care și-au legat numele, în diverse perioade, de destinele echipei de fotbal Rapid București. După joc, cei amintiți au fost prezenți la o masă într-un select local buzoian, unde s-au alăturat și ceva reprezentanți de seamă ai Consiliului Județean Buzău. Semn că discuțiile și lucrurile sunt cum nu se poate mai serioase și ne putem aștepta la ceva surprize la tot pasul.

METALUL BUZĂU – CSM FOCȘANI  1-0 (0-0)

A marcat:Negoiță (autogol)-81

METALUL:Dinu, Ceaușu, Ghinga (cpt), Nedelcu, Mihai, Antone, Stan, Tudorică, Marcu, Cocîrlă, Onțel  Au mai evoluat Puiu,Târșă, Bardaș și Moldovan  Antrenor: Valentin Stan

CSM FOCȘANI:Lazăr, Stoica, Bratu, Panaite, Negoiță, Rogoveanu, Băjenaru, Manu, Săpunaru, Mazilu, Arnăutu   A mai jucat Taciuc   Antrenor: Marius Bratu

Au arbitrat Sergiu Anton, Marius-Ionuț Bobe (ambii București) și Valentin Mindeart (Popești-Leordeni)

Observatori:Mihai Hârlab (Brașov) și Costel Petre (Periș)

(Articol: Florian NECULAI)

Citește articolul integral pe arenabuzoiana.ro