Românii află azi dacă intră în lockdown! Klaus Iohannis cere „instituirea unor măsuri clare, restrictive”

Românii află astăzi dacă intră, sau nu, în lockdown. Decizia va fi luată, cel mai probabil, în urma ședinței pe care a convocat-o președintele Klaus Iohannis, cu toți responsabilii implicați în gestionarea pandemiei.

„Am decis să convoc mâine o şedinţă cu toţi responsabilii guvernamentali implicaţi în gestionarea pandemiei pentru instituirea unor măsuri clare, restrictive, singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor”, a anunţat Klaus Iohannis, marţi, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

Decizia președintelui vine după ce ieri, România a înregistrat cifre record la numărul de îmbolnăviri și decese cauzate de Covid-19.  

Potrivit şeful statului, pregătirea pentru valul 4 al pandemiei, pe fondul unei campanii de vaccinare anti-COVID care s-a mişcat „mult prea lent”, a fost „deficitară”, cauzele fiind multiple.

Preşedintele a subliniat că vaccinarea anti-COVID este singura soluţie pentru a opri valul pandemic „foarte agresiv”, evidenţiind că este necesară adoptarea în regim de urgenţă de către Parlament a prevederilor privind certificatul verde sau a altor măsuri care să ducă la „reducerea pe termen scurt a mobilităţii şi interacţiunii umane”.

Relateaza DCMedical