Salariul mediu net în România a depășit pragul de 1.000 de euro. O realizare istorică confirmată de datele INS

Câștigul salarial mediu net în luna decembrie 2023 a ajuns la 5.079 lei, în creștere cu 314 de lei, față de luna noiembrie 2023, potrivit datelor publicate luni de Institutul Național de Statistică. Atingerea acestui prag reprezintă nu doar o realizare semnificativă pentru economia României, ci și o dovadă a potențialului de creștere al țării.

Senatorul Lucian Romașcanu a subliniat această realizare pe pagina sa de Facebook, evidențiind faptul că salariul mediu a depășit 1000 de euro, o premieră pentru țara noastră: „O premieră istorică: salariul mediu net a depășit 1.000 euro (5.079 lei) potrivit ultimelor date pentru luna decembrie 2023, comunicate astăzi de INS. In 2023, salariul mediu brut a crescut cu 15,5% iar creșterea reală, după eliminarea efectului inflației, a fost de 8,3%,” a scris Romașcanu pe pagina sa de Facebook.

Acesta a întărit ideea conform căreia creșterea salariului mediu se datorează și angajamentului guvernului condus de Marcel Ciolacu care și-a centrat constant eforturile pe acele măsuri menite să consolideze creșterea salariilor în România: „Intrarea Partidul Social Democrat la guvernare a însemnat și reluarea măsurilor necesare creșterii veniturilor oamenilor. În anul 2024 eforturile guvernamentale se vor axa pe măsuri structurale privind veniturile salariale, astfel încât dezideratul de 1000 de euro-salariul mediu net sa devină ireversibil.”

Această evoluție pozitivă în domeniul salariilor consolidează poziția României în cadrul pieței europene și internaționale și oferă o perspectivă optimistă pentru viitorul economic al țării.