Școala din Parc Buzău își reia activitatea începând din weekend-ul acesta!

Primăria Municipiului Buzău are bucuria să vă anunțe că programul educațional ,,Școala din Parc” debutează anul acesta cu „Weekend la Școala din parc”, în parcul Crâng, unde copiii, dar și părinții pot lua parte la activități educative și se pot relaxa în mijlocul naturii într-un cadru prietenos și creativ.
Pentru început activitatea noastră se va desfășura la sfârșit de săptămână și va oferi copiilor bucuria spectacolelor de teatru, a atelierelor (muzică, teatru, dans, pictură) , întâlniri și activități de dezvoltare personală, activități de economie circulară și ecologie, ateliere stiințifice și tehnologice, relateaza viceprimarul Oana Matache
Weekend-ul acesta vă așteptăm să faceți cunoștință cu Teo Magicool– un magician empatic și atent cu cei din jur, mereu dispus să ajute și facă publicul să râdă), dar și cu trupa Trei Parale, tineri orăşeni atraşi de muzica tradiţională specifică spaţiului carpatic, alăturând muzicilor româneşti şi pe cele ale altor popoare ce trăiesc în acest loc. Instrumentele pe care le folosesc sunt vechile instrumente ale satului: fluierul, cavalul, tilinca (un fluier arhaic fără găuri) cobza, drâmba, simple percuţii etc.
Programul weekendului de debut:
8 aprilie, Parcul Crâng zona Obelisc:
Oa 12:00 – Atelierul emoțiilor
Ora 13:00 – Atelier pascal
Ora 14:00 – Spectacol TeoMagicool
Ora 15:00 – Atelier practic
9 aprilie, Parcul Crâng zona Obelisc:
Ora 12:00 – Atelierul de știință
Ora 13:00 – Atelier art&craft
Ora 14:00 – Șezătoare cu fluiere și povești
Ora 15:00 – Concert 3 parale
Activitățile au susținerea unor profesioniști din domeniul educațional, facilitatori și voluntari care privesc educația non-formală ca pe o oportunitate de dezvoltare a celor mici.
O noutate pe care o aduce anul 2023 în cadrul proiectului este amenajarea unui spațiu de petrecere a timpului liber în incinta parcului Crâng. Ne dorim să implicăm întreaga familie în activitățile proiectului, iar pentru asta propunem o serie de întâlniri dedicate familiei, o reconectare la natură, artă și comunitate. Bineînțeles, copiii vor avea parte și de alte surprize, dar le vom divulga pe parcurs.
Pentru detalii puteți urmări pagina de facebook ,,Școala din Parc Buzău” relateaza viceprimarul Oana Matache pe facebook