SENATORUL LILIANA SBÎRNEA: „PUNEM STOP PREȚURILOR DE SPECULĂ!”

Consumatorii vor fi protejați de un cadru legislativ concret, iar prețurile nu vor mai crește nejustificat. Totul ca urmare a ordonanței anti-speculă, aprobată de guvern. Acesta va combate acțiunile speculative ale magazinelor și are rolul de a proteja consumatorii. Legea vine în contextul prețurilor nejustificat de mari la unele produse din partea unor comercianți.

Prin această lege, statul își creează pârghiile necesare pentru a îi ajuta pe consumatori în actualul context economic dificil. Și senatorul buzoian Liliana Sbîrnea a abordat problema speculei într-o postare pe pagina sa de Facebook:

„Punem stop prețurilor de speculă!
Din ce în ce mai des, mulți dintre noi suntem puși în fața situațiilor în care ne confruntăm cu prețuri absolut aberante, care nu respectă nicio normă legală. Vorbesc de prețurile de speculă care ne afectează din ce în ce mai mult bugetul familial, ne aduc prejudicii și ne obligă să renunțăm să mai cumpărăm diverse alimente și produse, care, deși ne sunt necesare, devin mult prea costisitoare.
Sunt de părere că această atitudine speculativă a unor comercianți, care jonglează după bunul plac cu prețurile, neținând cont de drepturile noastre în calitate de consumatori, trebuie să dispară definitiv prin sancțiuni aplicate într-un mod fără echivoc!
De aceea, este nevoie să adaptăm cadrul legislativ specific pentru ca nimeni să nu își mai permită să impună prețuri care nu au nicio legătură cu realitatea.
Aveți nevoie să fiți protejați, așa cum fiecare comerciant are nevoie să respecte legea și să pună la dispoziția consumatorilor condiții corecte!
Orice preț de speculă înseamnă mii de familii nevoite să renunțe la bunurile de bază. Acest lucru este inadmisibil și mă bucur să vă anunț că noua legislație vă va spori drepturile și vă va face dreptate.”