Sistem de endoscopie performant, achiziționat de Spitalul Județean de Urgență Buzău

Compartimentul de Endoscopie Digestivă a fost dotat cu aparatură de ultimă generație, asfel că pacienții cu afecțiuni gastrice și duodenale nu vor mai fi nevoiți să mergă la clinici din București sau din alte orașe pentru investigații complexe și anumite tratamente.

Acest aparat este destinat Compartimentului de Gastroenterologie din cadrul secţiei Medicină Internă.

La nivelul Compartimentului de Gastroenterologie activează doi medici specialiști tineri: d-na dr. Daniela Popescu, medic specialist  gastroenterolog, şi d-na dr. Andrada Viorela Gheorghe, medic specialist gastroenterolog.

D-na dr. Daniela Popescu a terminat Facultatea de Medicină „Carol Davila” din Bucureşti, a făcut rezidenţiatul  la Spitalul Colentina şi este angajată la Spitalul Județean de Urgență Buzău începând cu luna martie 2021, la Compartimentul Gastroenterologie.

D-na dr. Andrada Viorela Gheorghe a terminat Facultatea de Medicină „Carol Davila” din Bucureşti, a făcut rezidenţiatul la Spitalul Colentina şi este angajată la Spitalul Județean de Urgență Buzău începând cu luna august 2021.

Noul echipament are încorporate mai multe funcționalități inovatoare, cu ajutorul cărora medicii pot să vizualizeze mai ușor și în stadii precoce leziuni prezente la nivelul tubului digestiv, ceea ce contribuie în mod esențial la eficacitatea tratamentului acestor patologii.

Cu ajutorul acestui aparat se pot efectua:
  • Hemostază endoscopică atât pentru pentru ulcere, cât şi pentru alte afecţiuni, în afară de varicele gastrice;
  • Se montează PEEG-URI;
  • Se efectuează rezecţie endoscopică pentru polipi gastrici sau colonici.

Acest echipament  a fost achiziţionat de către Spitalul Județean de Urgență Buzău, cu fonduri de la Consiliul Judeţean Buzău. Valoarea investiției se ridică la suma de 466.242 lei.

Dr. Ştefania Manolescu, Director Medical: „În momentul de față, cu dotarea nou-achiziționată, Compartimentul de Endoscopie Digestivă din cadrul secției Medicină Internă poate să îndeplinească numeroase manevre endoscopice simple, de diagnostic, dar și mai complexe, intervenționale. De asemenea, dorim să mulţumim Consiliului Judeţean Buzău pentru că de fiecare dată este alături de noi şi ne sprijină în demersurile pe care dorim să le ducem la bun sfârşit, pentru ca pacienţii să fie trataţi la cele mai înalte standarde.

„Achiziția face parte din strategia spitalului nostru de a atrage medicii tineri și de a-i păstra în echipă. Când au venit la Buzău, doamnele doctor Daniela Popescu și Andrada Gheorghe mi-au promis că vor rămâne în Spitalul Județean de Urgență dacă le asigurăm echipamentele necesare desfășurării unui act medical de calitate.

Această linie de endoscopie a fost prima achiziție pe care și-au dorit-o în acest scop, iar aparatura medicală existentă, PENTAX, de generație mai veche, va fi folosită în continuare și va constitui o rezervă, la nevoie” – a declarat pentru SănătateaBuzoiană.ro, managerul SJU Buzău, Claudiu Damian.