Social-democrații au înroșit județul. Și mai tare

Previziunile președintelui Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, de duminică noapte, imediat după închiderea urnelor, cum că organizația județeană a Partidului Social Democrat s-ar afla în pragul unor rezultate istorice la alegerile locale, par a se adeveri. relateaza Opiniabuzau.ro

Astfel, PSD Buzău și-a tars partea leului, câștigând pe linie atât la votul uninominal – președintele Consiliului Județean și primari -, cât și la cel politic,  respectiv Consiliul Județean.

  • Astfel, la ora închiderii ediției, cu o singură excepție – comuna  Râmnicelu, unde postul de primar se disputa încă între PSD și PRO România din pricina unei suspiciuni de fraudă electorală, care s-a lăsat  inclusiv cu un scandal care a trebuit  să fie aplanat de mascați -, în restul unităților administrativ-teritoriale situația este tranșată: social-democrații și-au adjudecat 76 de primării – inclusiv municipiile și orașele din județ -, liberalii au obținut nouă funcții de primar (Zărnești, Valea Salciei, Cozieni, Cislău, Năeni, Ulmeni, Glodeanu Sărat, Brădeanu și Padina), Alianța Dreapta Unită – PMP + USR + Forța Dreptei va avea doi primari (Lopătari).

 

  • La nivelul municipiului Buzău, social-democratul Constantin Toma a înregistrat un procent de 67,32 la sută, liberala Carmen Ichim a fost creditată cu 13,82 la sută, useristul Florin Drăgulin a obținut 8,32 la sută, iar independenta Haritina Crăiță a fost votată de 3,95 la sută dintre locuitorii cu drept de vot din municipiul Buzău.
  • La Râmnicu Sărat, primarul Sorin Cîrjan obține 64,33 procente, iar reprezentantul liberallilor, Viorel Holban, este creditat cu 23,86 la sută.

 

  • La Consiliul Județean, pe vot politic, PSD se situa, luni după-amiază, la 54,93 la sută, PNL avea 19,61 procente,  AUR obținuse 11,02 la sută, iar ADU strânsese 7,72 la sută.
  • La președinția Consililui Județean, Lucian Romașcanu (PSD) conducea cu 59,53 la sută, și era urmat de Adrian Mocanu (PNL), cu 16,25 la sută, de Dorin Bădulescu (ADU), cu 9,63 la sută și de Sorin Muncaciu (AUR), cu 8,78 la sută.

Sursa Opiniabuzau.ro